Δυο νέες ανακλήσεις προϊόντων από τον ΕΦΕΤ

v
Πρόκειται για το ελαιόλαδο το οποίο πωλείται ως «Έχτρα Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «Παραγωγικό», σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-5-2017, το οποίο διακινείται από την εταιρία – κρεοπωλείο με την επωνυμία «ΡΩΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», με έδρα την Κρύα Βρύση Πέλλας, βρέθηκε να περιέχει σπορέλαια, τεχνητά κεχρωσμένα με τη χρωστική αννάτο.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Επίσης ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης τροφίμων – ορεκτικών με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΤΣΙΔΗ Α.Ε.», διαπίστωσε ότι η εν λόγω εταιρεία παρασκευάζει και συσκευάζει προϊόν με την ονομασία «Tυροκαυτερή» για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιεί «άμυλο σίτου», το οποίο δεν δηλώνεται στον κατάλογο συστατικών. Το άμυλο σίτου προέρχεται από το σιτάρι και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία / δυσανεξία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτό.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν Τυροκαυτερή, σε συσκευασίες :

(α) των 450 γραμμαρίων, με ημερομηνίες λήξεως από 15-08-15 έως 17-11-15 και αριθμούς παρτίδας που ξεκινούν από LG1H2H10515 έως και LG1H2H19815 αντίστοιχα, 

(β) των 2 κιλών, με ημερομηνίες λήξεως από 16-08-15 έως 29-11-15 και αριθμούς παρτίδας που ξεκινούν από LG1H1E10615 έως και LG1H1E21015 αντίστοιχα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΤΣΙΔΗ Α.Ε.» την άμεση ανάκληση του συνόλου των επίμαχων παρτίδων του προϊόντος και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει εκκινήσει την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...