Σουπιές με το μελάνι τους


Υλικά:
  •     1,5  κιλό σουπιές μεγάλες
  •     1,5  ποτήρι ελαιόλαδο
  •     3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •     κρασί κόκκινο όσο χρειαστεί.
  •     Αλάτι και πιπέρι
  •     3-4 σακουλάκια μελάνια σουπιάς
  •     Χυμό ½ φρέσκου λεμονιού.

Πως φτιάχνονται:

Καθαρίζουμε  τις σουπιές και κρατάμε 3-4 σακουλάκια από το μελάνι τους. Τις πλένουμε τις κόβουμε σε κομμάτια και τις στραγγίζουμε καλά. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με το ένα κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τη σουπιά, την τσιγαρίζουμε καλά και όταν έχουν εξατμιστεί τα υγρά της, προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τα γυρνάμε 2-3 φορές και προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί.
Μετά από 10 λεπτά σπάμε σε ένα φλυτζάνι τα μελάνια, τα διαλύουμε με κρασί και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. 
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί προσθέτοντας αν χρειάζεται στη πορεία κι άλλο κρασί. Δύο τρία λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας προσθέτομε το χυμό λεμονιού. 

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...