"Οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα"...

Σήμερα, ο Φ. Κουβέλης θα έχει γράμμα. Αν και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παραπέμπει σε (ευχάριστες και μη) εκπλήξεις, το περιεχόμενό του δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από την επιστολή του Ευ. Βενιζέλου για πρόσκληση σε προγραμματικό διάλογο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Επιχειρώντας να υποσκελίσει τις τάσεις και τα ρεύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και να καλμάρει τα πνεύματα εν όψει του συνεδρίου, ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί με την κίνησή του να στρέψει ξανά το ενδιαφέρον στις συζητήσεις για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού μπλοκ, ως ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή θα προτείνει τη συγκρότηση πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – δηλαδή στις επόμενες 10 μέρες – ομάδων εργασίας στελεχών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για θέματα ιδεολογικά, αξιακά, ευρωπαϊκά και της εγχώριας Κεντροαριστεράς.

Η απάντηση του κ. Κουβέλη θα είναι πιθανότατα αρνητική επί της ουσίας, αλλά όχι απορριπτική ως προς τον προγραμματικό διάλογο που προτείνει ο κ. Βενιζέλος. «Ας δούμε πρώτα την επιστολή», λένε στη ΔΗΜΑΡ, ενώ τις κινήσεις του προέδρου της δεσμεύει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου αποκλείεται η οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Από τη συζήτηση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος δεν εξαιρεί κανένα στέλεχος και καμία κίνηση, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Στη χθεσινή του ομιλία ενώπιον της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ανεύθυνο.

Έστειλε, επίσης, μηνύματα προς το Μαξίμου, ζητώντας ουσιαστικά επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, ενώ επανέλαβε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν εκφράζουν και δεν εφαρμόζουν το κομματικό πρόγραμμα της Ν.Δ., αλλά αυτήν ακριβώς την προγραμματική συμφωνία.

Αιμίλιος Περδικάρης - http://www.capital.gr/

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...