ΕΡΕΥΝΑ: Οι έφηβοι που είναι εθισμένοι στο ίντερνετ αυτοτραυματίζονται

Έρευνα έδειξε πως ο εθισμός στο Ίντερνετ προκαλεί άγχος, νευρικότητα, κακή διάθεση και χαρακτηρίζεται πλέον ως βασικός παράγοντας για συμπεριφορές αυτοτραυματισμού των εφήβων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τα συμπτώματα της εξάρτησης που εμφανίζουν οι έφηβοι είναι να τραβάνε τα μαλλιά τους, να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο ή να προκαλούν εγκαύματα στο σώμα τους.

Ερευνητές από την Αυστραλία και την Κίνα παρακολούθησαν τη συμπεριφορά 1.618 εφήβων, ηλικίας 13 έως 18 ετών, από την επαρχία Γκουανγκντονγκ της Κίνας, και κατέγραψαν περιπτώσει κατά τις οποίες οι νεαροί χτυπούσαν τον εαυτό τους, έβγαζαν τα μαλλιά τους, ή προκαλούσαν εγκαύματα στο σώμα τους.

Τα τελευταία χρόνια, που υπάρχει μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο Ίντερνετ στις περισσότερες ασιατικές χώρες, ο εθισμός στο Διαδίκτυο γίνεται ολοένα και σοβαρότερο ψυχικό πρόβλημα μεταξύ των εφήβων.

Οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ένα τεστ για να διαπιστωθεί ο εθισμός τους στο Ίντερνετ, που θεωρείται πλέον ψυχική νόσος με συμπτώματα ανάλογα με άλλους εθισμούς.

Από το τεστ διαπιστώθηκε ότι περίπου το 10% των μαθητών παρουσίαζαν συμπτώματα ήπιου εθισμού στο Ίντερνετ, ενώ το 1% είχε βαρύ εθισμό.

Τα παιδιά μάλιστα που είχαν ήπιο εθισμό είχαν 2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να βλάψουν τον εαυτό τους, σε σύγκριση με εκείνα που δεν θεωρούνται εθισμένα.

Οι έφηβοι που θεωρούνται ήπια έως σοβαρά εθισμένοι στο Διαδίκτυο είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες, σε σύγκριση με τους μη εθισμένους εφήβους, να αυτοτραυματιστούν.

http://www.radar.gr

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...