Είσαι υπάλληλος και έκανες λάθος από αμέλεια ώστε να ζημιωθεί ο ασφαλιστικός φορέας; Τρεις μήνες φυλακή. Όπως δηλαδή μπήκαν φυλακή και οι "αρμόδιοι" που με τις ενέργειές τους διέλυσαν τα ταμεία.

Με αφορμή διατάξεις άρθρων πρωτόγνωρα  επιθετικών, αυταρχικών, αντιδημοκρατικών και «μνημονιακών», σε νομοσχέδιο που προωθεί ο Υπουργός Εργασίας  και αφορά στα καθήκοντα των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του υπουργείου εργασίας, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα οι υπάλληλοι που υπηρετούν σ’ αυτές τις υπηρεσίες, ζητώντας την απόσυρση τους. Την απεργία προκήρυξαν όλες οι ομοσπονδίες του χώρου του Υπουργείου Εργασίας ενώ χθες πραγματοποίησαν στάση εργασίας και μεγάλη πορεία προς τη Βουλή, με τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ.
Οι απαράδεκτες διατάξεις διαπομπεύουν το σύνολο των υπαλλήλων που ασχολούνται με την εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας την πάταξη της μαύρης εργασίας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την είσπραξη εσόδων για τα ταμεία και την απονομή των συντάξεων και ποινικοποιούν την δουλειά τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Οι υπάλληλοι αυτοί ασχολούνται δηλαδή με τους ποιο ευαίσθητους σήμερα τομείς της κοινωνίας, με τις πλέον αντίξοες συνθήκες, εξ αιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι σωτήρες της Ελλάδας,  ντόπιοι και ξένοι.
Λέει, για παράδειγμα, το νομοσχέδιο ότι αν υπάλληλος υποπέσει σε λάθος από αμέλεια, τιμωρείτε με φυλάκιση 3 μηνών!!!!  Ναι. Καλά ακούσατε, το λάθος από αμέλεια τιμωρείτε με τρίμηνη φυλάκιση. Άντε τώρα να πιστέψουμε ότι δεν ψάχνουν αφορμή για απολύσεις κατ’ επιταγή της τρόικας.
Υπάλληλοι των εν λόγω υπηρεσιών, ξεκινήστε σιγά – σιγά τη «θεοποίησή» σας, αφού μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη, για να γλιτώσετε τη φυλακή.

Έχετε αντιληφθεί εκεί στο υπουργείο εργασίας ότι οι υπηρεσίες αυτές, λόγω των μαζικών αποχωρήσεων και της αδυναμίας σας για ορθολογική κατανομή – μετακίνηση υπαλλήλων για τη στελέχωση αυτών των υπηρεσιών, έχουν εντελώς αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα η ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει, οι φάκελοι με τα αιτήματα συνταξιοδότησης να μουχλιάζουν από την πολυκαιρία στα πατώματα των ασφαλιστικών ταμείων και οι υποψήφιοι συνταξιούχοι να καταντούν ζητιάνοι μέχρι να βγει η απόφαση συνταξιοδότησής τους;
Έχετε επίσης αντιληφθεί πόσους νόμους, εγκυκλίους, αποφάσεις έχετε εκδώσει την τελευταία τριετία, πάλι κατ΄ επιταγή της τρόικας, για εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά θέματα, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη υποστήριξη, ενημέρωση των υπαλλήλων που καλούνται να τα εφαρμόσουν;
Είναι δυνατόν με τέτοιες συνθήκες, όγκο δουλειάς και με τόση πίεση που υφίστανται οι υπάλληλοι αυτοί, να μην υποπέσουν άθελά τους κάποια στιγμή σε λάθος;  Άσε που έχουν γίνει  ο «σάκος του μποξ» όπου οι πολίτες ξεθυμαίνουν για τις πολιτικές που μόνο αυτοί δεν ευθύνονται.

Άντε λοιπόν να ασχοληθείτε σοβαρότερα με αυτούς τους επιτήδειους που χρηματίζονται, κοινώς τα «πιάνουν» και βοηθήστε τους τίμιους υπαλλήλους με καλύτερες συνθήκες δουλειάς, τεχνολογική αναβάθμιση και εφόδια, να φέρουν  εις πέρας το δύσκολο έργο τους, για το καλό των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Κύριοι κυβερνώντες, σημερινοί και παλαιότεροι, φυλακίζετε ένα υπάλληλο ο οποίος από αμέλεια υποπίπτει σε λάθος και εξ αυτού του λάθους υφίσταται ζημιά ο ασφαλιστικός φορέας ή οργανισμός.

Απαντήστε στο απλό ερώτημα:
Πόσοι από τους υπεύθυνους πολιτικούς, κυβερνώντες ή υπευθύνους μπήκε φυλακή ή τιμωρήθηκε για ζημιά που έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά ταμεία, από ενέργειες (ηθελημένες ή όχι),  ή εφαρμοζόμενες πολιτικές στις παρακάτω ενδεικτικές περιπτώσεις;

-    Απώλειες από τη χρηματιστηριακή κρίση
-    Δομημένα ομόλογα
-    Μαϊμού συντάξεις
-    Διπλές συντάξεις
-    Κυκλώματα προμηθευτών
-    Πλαστές συνταγογραφήσεις
-    Το «κούρεμα» των ομολόγων από λεφτά των ασφαλισμένων

Σιγά μην απαντήσετε………………….  

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...