Ο άνθρωπος με τα 3 πόδια και τα διπλά γεννητικά όργανα

Ο Francesco Lentini ο οποίος ήταν το 12ο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας, γεννήθηκε στη Σικελία το 1889, κουβαλώντας στο σώμα  του μέλη - απομεινάρια από ένα δίδυμο αδερφάκι  του. Είχε δηλαδή  3 πόδια και  2 σετ ανδρικών γεννητικών οργάνων.
 Όμως, αν και αποκαλούνταν «ο άνθρωπος με τα τρία πόδια» είχε ακόμη και ένα υποτυπώδες πόδι ως απόφυση του τρίτου ποδιού. Συνολικά, είχε 3 πόδια, 4 πατούσες, 16 δάχτυλα και δύο σετ ανδρικών γεννητικών οργάνων. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι όλα τα πόδια του είχαν διαφορετικό μήκος.
Σαν παιδί, ο Lentini μισούσε τα επιπλέον άκρα του. Οι γιατροί διαπίστωσαν  ότι, λόγω της εγγύτητάς τους  στη σπονδυλική στήλη, η αφαίρεση τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε παράλυση. 
Την ανατροφή του Francesco ανέλαβε μια θεία του, αφού οι γονείς του αρνήθηκαν να τον αναγνωρίσουν  και η οποία τελικά τον παρέδωσε σε ένα σπίτι για παιδιά με ειδικές ανάγκες.  Εκεί γνώρισε παιδιά σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτόν, όπως παιδιά που ήταν κωφά, τυφλά ή μουγκά ενώ ο χρόνος παραμονής του στο σπίτι αυτό,  ήταν μια σημαντική εμπειρία για τη ζωή του. Επίσης εκεί έμαθε να περπατάει, να κάνει πατινάζ στον πάγο, να οδηγεί  ποδήλατο και να πηδάει  σκοινάκι. 
Το 1898, σε ηλικία των 8 ετών, μετακομίζει  στην Αμερική και αρχίζει  να εμφανίζεται σε παραστάσεις. Μάγευε τα πλήθη με την οξύνοια και την αίσθηση του χιούμορ  και  εντυπωσίαζε το κοινό με την ασυνήθιστη ευκινησία του  καθώς και τον εκπληκτικό έλεγχο στο επιπλέον πόδι  του, κλωτσώντας και παίζοντας  με μια μπάλα ποδοσφαίρου.  Έτσι απέκτησε και το  παρατσούκλι «ο ποδοσφαιριστής με τα τρία πόδια».
Παντρεύτηκε την Theresa Murray και έκαναν 4 παιδιά.   Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από σαράντα χρόνια και εργάστηκε με όλες τα  μεγάλες εταιρείες εκμετάλλευσης τσίρκων.  Ο σεβασμός που του έτρεφαν οι συνάδελφοί του ήταν απεριόριστος, γι’ αυτό και όταν αναφερόταν σ’ αυτόν συχνά τον αποκαλούσαν απλά ως «Ο βασιλιάς». Οι περιοδείες του συνεχίστηκαν μέχρι που πέθανε σε ηλικία εβδομήντα οκτώ χρόνων στο Jacksonville της Florida στις 22 Σεπτεμβρίου του 1966.

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...