Το ημερολόγιο ενός ανέργου


Τη δική τους γωνιά στο διαδίκτυο απέκτησαν οι άνεργοι στη χώρα μας με το blog http://imerologioanergou.gr, μέσα απο το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να πουν την ιστορία τους, τη γνώμη τους για τα καυτά θέματα που τους απασχολούν, να φωνάξουν, να συσπειρωθούν, να αυτοοργανωθούν, να ενθαρύνουν ο ένας το άλλο στις δύσκολες μέρες που βιώνουν στην ατέλειωτη όπως φαίνεται οικονμική κρίση.

Το «Ημερολόγιο ενός ανέργου» ξεκίνησε με 17 κειμενάκια διάσπαρτα στο βιβλίο «Ανώνυμοι Χρεοκοπημένοι» του Χριστόφορου Κάσδαγλη, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2012.
Τη συνέχεια τη γράφουν εδώ, επώνυμοι και ανώνυμοι άνεργοι απ’ όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία με στόχο να σπάσει το ταμπού της ντροπής και να δώσει βήμα στους άνεργους προκειμένου να εκφραστούν, καταγράφοντας τα δικά τους βιώματα με κείμενα έως 350 λέξεων. Μια διαδικτυακή συνεργασία που φιλοδοξεί να συσπειρώσει διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα - να αποκτήσουν οι άνεργοι τη φωνή που τους στερούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αλλά και το πολιτικό σύστημα.

Το "ημερολόγιο ενός ανέργου" δεν είναι απλώς ένα βήμα που θα δώσει τη δυνατότητα να μιλήσουν, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης, ένας κόμβος για την αυτοοργάνωση των ανέργων, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να αρθρώσουν δημόσιο λόγο, να συγκροτήσουν τις προτάσεις τους, να διεκδικήσουν.

Παράλληλα, στο "Ημερολόγιο ενός ανέργου" θα συγκεντρώνονται ειδησεογραφία και πληροφοριακά στοιχεία γύρω απο την εξέλιξη του φαινομένου της ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το πρώτο βήμα όπως αναφέρει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, είναι η εξωτερίκευση του προβλήματος. Το δεύτερο είναι η διατύπωση προτάσεων ειδικά για το πρόβλημα των ανέργων. Το τρίτο βήμα είναι η παρέμβαση των ανέργων ώστε να επιβάλουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...