Νοστιμότατο κέικ μήλου με άρωμα κανέλας και καφέ


ΥΛΙΚΑ
125 γρ. αλεύρι (1 φλιτζάνι)
1 κ.γ. baking powder
1/2  κ. γ. αλάτι
100 gr ζάχαρη καστανή (1/2 φλιτζάνι)
1 κ.γ. κανέλα
60 γρ. βούτυρο μαλακό
1 αυγό χτυπημένο
80 γρ. γάλα (1/2 φλιτζάνι)
1 κ.γ. καφέ στιγμιαίο
1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και προθερμαίνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 cm . Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξεχωριστά τη μισή ζάχαρη με τη κανέλα σε μικρο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε με το μίξερ με την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το αυγό και σε 3 δόσεις το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον καφέ). Βάζουμε το μισό μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε να παει παντού και από πάνω απλώνουμε τις φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης που έχουμε κρατήσει και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Επειδή σίγουρα θα ξετρελλαθείτε με το γλυκό αυτό, κάντε το σε διπλή δόση.

Τη συνταγή μας την έστειλε η Δάφνη Τσ.


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...