Σημαντικές κουβέντες, λόγια σοφά

Η δικαιοσύνη, η φρόνηση, η ανδρεία και η σύνεση βρίσκονται στη ψυχή. Η ομορφιά, η καλή φυσική κατάσταση, η υγεία και η δύναμη βρίσκονται στο σώμα(Πλάτωνας - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει (Σανταγίανα - Ισπανός Φιλόσοφος)

Τα μέλλοντα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος όμοια με όσα έχουν γίνει (Αριστοτέλης - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Η αρετή αρκεί για να επιτύχουμε την ευδαιμονία (Πλάτωνας - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Πιο σημαντική είναι η κατάκτηση της αλήθειας από την κατάκτηση ενός θρόνου (Δημόκριτος - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος Μαθηματικός)

Θεωρώ τον εαυτό μου τον σοφότερο μεταξύ των ανθρώπων γιατί ξέρω πως δεν ξέρω τίποτε (Σωκράτης – Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Εκείνοι που λένε ψέματα, τελικά το μόνο που κερδίζουν είναι ότι όταν λένε την αλήθεια, δεν τους πιστεύει κανείς (Αριστοτέλης - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Τους πραγματικούς φίλους τους γνωρίζουμε στη δυστυχία (Ισοκράτης – Αθηναίος ρήτορας)

Οι άνδρες κάνουν τα έργα και οι γυναίκες κάνουν τους άνδρες (Ισοκράτης – Αθηναίος ρήτορας)

Μπορούμε εύκολα να συγχωρέσουμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, η αληθινή τραγωδία της ζωής όμως είναι όταν οι ενήλικοι φοβούνται το φως. (Πλάτωνας - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Θεωρώ περισσότερο ανδρείο εκείνον που νικά τις επιθυμίες του παρά εκείνον που νικά τους εχθρούς του. (Αριστοτέλης - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή (Νίτσε – Γερμανός φιλόσοφος)

Ξέχνα τις προσβολές, αλλά ποτέ μη ξεχνάς την καλοσύνη. (Κομφούκιος – Κινέζος φιλόσοφος)

Είναι ωραίο να προχωρείς στο δρόμο της αρετής, άσχημο όμως να μένεις στα μισά του δρόμου (Κομφούκιος – Κινέζος φιλόσοφος)

Το να ξέρεις ότι δεν ξέρεις είναι το καλύτερο. Το να υποκρίνεσαι ότι ξέρεις, ενώ δεν ξέρεις, είναι αρρώστια. (Λάο Τσε - Κινέζος φιλόσοφος)

Ένα δοχείο δημιουργείται από ένα σβώλο πηλό με προσεκτική δουλειά, αλλά είναι το κενό μέσα στο δοχείο που το κάνει χρήσιμο. (Λάο Τσε - Κινέζος φιλόσοφος)

Τα νερά και τα ποτάμια βασιλεύουν στις κοιλάδες γιατί κυλούν προς τα κάτω.Έτσι και ο κυβερνήτης, αν θέλει στο λαό να βασιλεύει, πρέπει να κατέρχεται. (Λάο Τσε - Κινέζος φιλόσοφος)

Ο ανώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τη δικαιοσύνη. Ο κατώτερος άνθρωπος σκέφτεται μόνο τα συμφέροντά του. (Κομφούκιος – Κινέζος φιλόσοφος)

Το να ξέρεις τους άλλους είναι σοφία. Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι φώτιση. (Λάο Τσε - Κινέζος φιλόσοφος)

Ο σοφός δεν κάθεται επάνω στους θησαυρούς του. Όσα περισσότερα δίνει στους άλλους τόσα περισσότερα παίρνει. (Λάο Τσε - Κινέζος φιλόσοφος)

Οι κομψοί λόγοι και η προσεγμένη εμφάνιση σπάνια συμβαδίζουν με την αρετή. (Κομφούκιος – Κινέζος φιλόσοφος)

Όλοι είμαστε σοφοί στο να νουθετούμε τους άλλους, αλλά το δικό μας σφάλμα δεν το βλέπουμε. (Ευριπίδης - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Η γυναίκα από τη φύση της φοβάται και αποφεύγει τη βία και το σίδερο. Αλλά όταν δει τ' άδικο στο κρεβάτι της, δεν υπάρχει άλλη καρδιά που να διψάει περισσότερο για αίμα. (Ευριπίδης - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Πολύ λίγα πράγματα συμβαίνουν στο σωστό χρόνο, και τα υπόλοιπα δεν συμβαίνουν καθόλου. (Ηρόδοτος – Αρχαίος Έλληνας ιστορικός)

Μπορείς να έχεις μεγάλα πλούτη και να ζεις βασιλικά. Αν όμως σου λείπει η χαρά, τ' άλλα τα βλέπω σαν σκιά καπνού και τίποτα άλλο. (Σοφοκλής - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Του κακού θυμού το τέλος είναι άσχημο. (Σοφοκλής - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Δε μπορείς να ξέρεις καλά, προτού πεθάνει κανένας, αν η ζωή του ήταν καλή ή κακή. (Σοφοκλής - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Ο αχάριστος είναι σαν ένα σπασμένο δοχείο. Οτιδήποτε βάζεις μέσα, χάνεται. (Κλεόβουλος ο Ρόδιος – Ένας από τους επτά σοφούς της Ελλάδας)

Ας μη πάω χαμένος άδοξα και χωρίς καμία προσπάθεια. Κάτι μεγάλο θα κάμω πρώτα που θα το μάθουν και οι επόμενες γενιές. (Όμηρος – Αρχαίος Έλληνας ποιητής)

Λίγοι άνθρωποι έχουν στη φύση τους να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους. (Αισχύλος – Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Η αλήθεια λέγεται με πολύ απλά λόγια. . (Αισχύλος – Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Ο άνδρας δημιουργεί την ζωή του, η γυναίκα δικαιολογεί την δική της. (Αίσωπος – Αρχαίος Έλληνας μυθοποιός)

Και το παραμικρό καλό, που κάνουμε, θα μας ανταποδοθεί πολλαπλάσια. (Αίσωπος – Αρχαίος Έλληνας μυθοποιός)

Άμα προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, δεν πρόκειται να ευχαριστήσεις κανέναν. (Αίσωπος – Αρχαίος Έλληνας μυθοποιός)

Πρωτού να κρατήσει κανένας το τιμόνι πρέπει να έχει κάμει κωπηλάτης, να ‘χει φυλάξει την πλώρα, και να ‘χει παρακολουθήσει τους ανέμους, προτού να κυβερνήσει αυτός ο ίδιος το καράβι. (Αριστοφάνης - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Το πιο δύσκολο απο όλα είναι να αρέσεις στους πολλούς. (Δημοσθένης – Αρχαίος Αθηναίος ρήτορας)

Δεν μπορεί να περιμένει κανείς να βρει ένα γενναιόδωρο και ευγενικό πνεύμα στα στήθη ανθρώπων που παλεύουν για το καθημερινό τους ψωμί. (Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς - Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος )

Όταν την ελευθερία σου την δίνει ο εχθρός σου, τότε είναι εχθρική κατοχή. (Δίων ο Προυσαεύς - Αρχαίος Έλληνας Ρήτορας)

Ό,τι κάνεις στους γονείς σου, θα το βρεις από τα παιδιά σου. (Ευριπίδης - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Όποιος τον έρωτα μεγάλο θεό δεν θεωρεί, και μάλιστα τον ανώτερο απ' όλους, ή βάναυσος είναι, ή επειδή δεν έχει ιδέα από ωραιότητα, δεν γνωρίζει το μεγαλύτερο για τους ανθρώπους θεό. (Ευριπίδης - Αρχαίος Έλληνας τραγικός ποιητής)

Πού πάτε, άνθρωποι; Τσακίζεστε να αποκτήσετε περιουσίες, και λίγο νοιάζεστε για τα παιδιά που θα τις κληρονομούν. (Σωκράτης – Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Αλίμονο σ' αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν. (Σωκράτης – Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Προτιμότερο το να ολισθαίνει κανείς με τα πόδια του, παρά με τη γλώσσα του. (Ζήνων - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες. (Θαλής ο Μιλήσιος - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Το ναι και το όχι , αν και είναι οι πιο σύντομες από όλες τις λέξεις, χρειάζεται να τις σκεφθεί κανείς πολύ προηγουμένως. (Πυθαγόρας - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Όταν ο άνθρωπος έχει ίση δύναμη με το πάθος του είναι πολύ άγριος. (Πυθαγόρας - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Τους ενάρετους δεν πρέπει μόνο να τους επαινείτε αλλά και να τους μιμείσθε (Ισοκράτης - Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος)

Όταν έχει κανείς το δικαίωμα να λαθεύει απεριόριστα, είναι βέβαιος πως κάποτε θα πετύχει. (Εμμανουήλ Ροΐδης - Έλληνας συγγραφέας)

Πρέπει να νιώσεις από σκοτάδι για ν’ αγαπήσεις το φως. (Αργύρης Εφταλιώτης - Έλληνας ποιητής και συγγραφέας)

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα. (Νίκος Καζαντζάκης - Έλληνας συγγραφέας)

Αν δεν αγκαλιάσεις τον εαυτό σου εσύ πρώτα, μην περιμένεις να το κάνει άλλος. Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ. (Νίκος Καζαντζάκης - Έλληνας συγγραφέας)

Αλάτι ο θάνατος και τη ζωή πολύ τη νοστιμίζει. (Νίκος Καζαντζάκης - Έλληνας συγγραφέας)

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λεύτερος. (Νίκος Καζαντζάκης - Έλληνας συγγραφέας)

Μια αστραπή η ζωή μας. Μα προλαβαίνουμε. (Νίκος Καζαντζάκης - Έλληνας συγγραφέας)

Πολλοί άντρες οφείλουν στην πρώτη τους γυναίκα την επιτυχία τους και στην επιτυχία τους τη δεύτερη γυναίκα τους. (Jim Backus - Αμερικανός συγγραφέας)

Όταν κάποιος προχωράει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση των ονείρων του, και παλεύει για να ζήσει τη ζωή που είχε ονειρευτεί, θα συναντήσει την επιτυχία εκεί που δεν την περίμενε. (Henry David Thoreau - Αμερικανός συγγραφέας)

Προφανώς είναι σκληρό να μην σε αγαπάνε όταν αγαπάς. Είναι όμως ασύγκριτα σκληρότερο να σε αγαπάνε όταν εσύ έχεις πλέον πάψει να αγαπάς. (George Courteline - Γάλλος συγγραφέας)

Οι ηλικιωμένοι άντρες είναι οι καλύτεροι εραστές γιατί πάντα σκέφτονται πως μπορεί να ειναι η τελευταία τους φορά.! (Ian Fleming – Άγγλος συγγραφέας)

Πολιτική είναι η τέχνη του να μοιράζεις μια πίτα με τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύει ο καθένας ότι έχει πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι. (Ludwic Erhard - Καγκελάριος Δ. Γερμανίας)

Τα λεφτά είναι ακριβώς όπως το σεξ. Δεν σκέφτεσαι τίποτε άλλο αν δεν τα έχεις και σκέφτεσαι όλα τα άλλα αν τα έχεις! (James Baldwin – Αμερικάνος συγγραφέας)

Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρέσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε. (Charles Maurice de Talleyrand – Γάλλος πολιτικός και διπλωμάτης)

Οι ηλικιωμένοι άντρες είναι οι καλύτεροι εραστές γιατί πάντα σκέφτονται πως μπορεί να είναι η τελευταία τους φορά. (Ian Fleming – Άγγλος συγγραφέας)
Αν αγαπάς και υποφέρεις, αγάπα περισσότερο. (Βίκτωρ Ουγκώ - Γάλλος συγγραφέας)

Η αγάπη μοιάζει με τον ατμό. Όσο περισσότερο πιέζεται, τόσο πιο δυνατή γίνεται. (Βίκτωρ Ουγκώ - Γάλλος συγγραφέας)

Αν και οι άνθρωποι κολακεύονται για τις μεγάλες τους πράξεις, συχνά αυτές δεν είναι τα αποτελέσματα ενός μεγάλου σχεδίου, αλλά της τύχης.(Λα Ροσφουκώ - Γάλλος συγγραφέας)

Δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ θρησκεία ανώτερη απ' την αλήθεια. (Ιησούς)

Έχω ανακαλύψει το παράδοξο ότι αν συνεχίζω να αγαπάω όλο και περισσότερο μέχρι να πονέσω, τότε δεν υπάρχει πόνος, μονάχα περισσότερη αγάπη. (Μητέρα Τερέζα)

Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη δικαιοσύνη που δεν απονεμήθηκε. (Άγιος Αυγουστίνος)

Κανείς δεν μπορεί να με πληγώσει χωρίς τη συγκατάθεσή μου. (Μαχάτμα Γκάντι - Ινδός ηγέτης)

Πριν μιλήσεις αναρωτήσου: Αυτό που θα πω είναι ευγενικό, είναι απαραίτητο, είναι αληθινό, είναι καλύτερο από τη σιωπή; (Shirdi Sai Baba - Ινδός γκουρού)

Η ελευθερία δεν αξίζει τίποτα αν δεν συμπεριλαμβάνει την ελευθερία να κάνεις λάθη. (Μαχάτμα Γκάντι - Ινδός ηγέτης)

Νίκα την οργή με την αγάπη, απάντησε με καλό στο κακό και την τσιγκουνιά νίκα με γενναιοδωρία. (Βούδας)

Το να έχεις να κάνεις με τα Μέσα Ενημέρωσης είναι πιο δύσκολο από το να πλύνεις έναν λεπρό. (Μητέρα Τερέζα)

Το να υπομένει κανείς την αδικία, είναι μεγαλύτερο από το να ευεργετεί. (Ιωάννης Χρυσόστομος)

Αν θέλεις οι άλλοι να είναι ευτυχισμένοι να είσαι συμπονετικός. Αν θες εσύ να είσαι ευτυχισμένος, να είσαι συμπονετικός. (Δαλάι Λάμα)

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά. (Ρήγας Φεραίος)

Μη εξωθείς το δειλό στα άκρα, θα τον κάνεις να γίνει γενναίος. (Ιμπν Χαζμ - Άραβας θεολόγος)

Τίποτε στη ζωή δεν είναι για να το φοβόμαστε, αλλά για να το κατανοήσουμε. (Μαρία Κιουρί - Γαλλίδα φυσικός)

Αν πηδήξεις σ' ένα βαθύ πηγάδι, η μοίρα δεν είναι υποχρεωμένη να σε βγάλει από κει. (Thomas Fuller - Άγγλος στοχαστής)

Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. (Thomas Fuller - Άγγλος στοχαστής)

Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του. (Laurence J Peter - Καναδός συγγραφέας)

Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία. (Αλεξάντρ Σολτζενίτσιν - Ρώσος συγγραφέας)

Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω, ενώ όταν γράφεις, γράφεις μόνο αυτά που ξέρεις ήδη. (Umberto Eco - Ιταλός συγγραφέας)

Να είσαι γενναίος. Ρισκάρισε. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την εμπειρία. (Πάουλο Κοέλο - Βραζιλιάνος συγγραφέας)

Πίστη είναι να ξεκινάς ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι, χωρίς να βλέπεις ολόκληρη τη σκάλα. (Μάρτιν Λούθηρ Κίνγκ)

Όλοι θέλουν να ζήσουν πολύ, κανένας όμως δεν θέλει να γεράσει. (Βενιαμίν Φραγκλίνος)

Ρώτησα ένα λουλούδι, ένα πουλί και έναν άνθρωπο τι είναι η αγάπη, και το λουλούδι άνθισε, το πουλί κελάηδησε και ο άνθρωπος δάκρυσε.

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...