ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα πρόβλημα ή κόμμα λύση;


ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα - πρόβλημα ή κόμμα λύση;


Του Κωστή Καμπιτάκη *
 Ήταν 12 Ιούλη όταν σε παρόμοια ανάρτησή μου, μίλησα για τον ηγέτη που φεύγει μπροστά και για τον κομματικό μηχανισμό που δεν μπορεί να τον ακολουθήσει. Σ' αυτή την περίπτωση έλεγα πως ο ηγέτης σταματά. Ο ηγέτης προφανώς θέλει να συνεχίσει με όλους. Ως ηγέτης που είναι, δεν θα διστάσει να προχωρήσει μόνο μ' εκείνους που το επιθυμούν. Συνιστούσα μάλιστα σ' εκείνους που δεν το επιθυμούν, "να κάτσουν πιο πίσω". Δεν με άκουσαν. Βρέθηκαν στο καναβάτσο. "Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς", έλεγε η μακαρίτησα η μάνα μου.

Ο Τσίπρας εδραιώθηκε στη χώρα ως ο αδιαμφισβήτητος πλέον ηγέτης του ελληνικού λαού. Με αυτό ως δεδομένο εμφανίζεται ως ο πρώτος ηγέτης της ευρωπαϊκής αριστεράς, ο οποίος θέτει υπό αμφισβήτηση τη μοναδικότητα της ακολουθούμενης πολιτικής στην ΕΕ, αλλά και την κυριαρχία της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες τον παρακολουθούν για να μην ισχυριστώ προς το παρόν πως τον ακολουθούν. Με αυτές τις αποσκευές επεκτείνει τις προσπάθειές του προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τονίζει την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση του ελληνικού προβλήματος και διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις της λύσης του.

Η κυβέρνηση συγκροτήθηκε. Συνεχίζει να είναι κυβέρνηση με κορμό την αριστερά. Τα σχέδια για οικουμενική ή για το μεγάλο συνασπισμό κατέρρευσαν μπροστά στη θέληση του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση ξέρει τώρα πως οφείλει πριν απ' όλα να κυβερνήσει. Είναι πολύ νωρίς για να την κρίνουμε. Δεν είναι καθόλου νωρίς ωστόσο για να της το υπενθυμίζουμε συνεχώς.

Επίκειται συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογή νέας ΠΓ και η διοργάνωση του Συνεδρίου. Μέσα απ' αυτές τις διαδικασίες ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να γίνει επιτέλους το κόμμα των μελών του, το κόμμα που θα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοίχιση με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί ως αριστερά, το κόμμα - λύση και όχι το κόμμα - πρόβλημα. Αυτό το τελευταίο εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων μας.

Ο Κωστής Καμπιτάκης είναι συνταξιούχος γεωπόνος - πρώην πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ/Κρήτης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μαλεβιζίου

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...