Είναι επικίνδυνες οι μπατονέτες για τον καθαρισμό των αυτιών;

Είναι επικίνδυνες οι μπατονέτες για τον καθαρισμό των αυτιών;

Οι μπατονέτες χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους για τη φροντίδα της προσωπική τους υγιεινής, αλλά πολλοί ειδικοί συμφωνούν - ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία.
Η καθαριότητα είναι η μισή υγεία σας, λέει μια παροιμία, αλλά όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των αυτιών, παραδόξως αυτό δεν ισχύει εδώ.
Στην καθημερινότητα, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μπατονέτες, οι οποίες όμως μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτές πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό μόνο σε ορισμένα μέρη του αυτιού, η εξωτερικά απ' αυτά. Δηλαδή, το μάκτρο δεν πρέπει να ωθείται βαθιά μέσα στο αυτί.

Το κερί προστατεύει τα αυτιά, και το αυτί αυτοκαθαρίζεται!

Το κερί του αυτιού (κυψελίδα), στην πραγματικότητα προστατεύει το αυτί, αποτρέποντας τις βλαβερές ουσίες από το εξωτερικό, να εισέλθουν στο αυτί, που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και μέχρι το τύμπανο. Είναι αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό και αποτρέπει την κατακράτηση νερού στο αυτί.
Με τη μπατονέτα μπορεί να σπρώξετε το κερί βαθιά στο αυτί, και αυτό μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του ακουστικού πόρου και απώλεια ακοής. Επίσης, μπορεί να βλάψετε το τύμπανο του αυτιού ή να προκαλέσετε φαγούρα, γιατί ο συνεχής καθαρισμός του αυτιού ξηραίνει το δέρμα, το οποίο στη συνέχεια παθαίνει ρωγμές και ανοίγει το δρόμο για τα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα ελεύθερα.

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα αυτιά σας σωστά;

Αντί να χρησιμοποιείτε μπατονέτες που είναι περισσότερο επιβλαβείς από ευεργετικές, τα αυτιά μπορούν να καθαριστούν με ένα διάλυμα που παρασκευάζεται με ξύδι, οινόπνευμα και νερό. Βάλτε μερικές σταγόνες από το διάλυμα αυτό στο αυτί χρησιμοποιήσετε ένα απλό πανί καθαρίζοντας μόνο το εξωτερικό μέρος του αυτιού.

Εάν, ωστόσο, δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τις μπατονέτες, προσπαθήστε τουλάχιστον να τις χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο και μην τις σπρώχνετε βαθιά μέσα στο αυτί σας.


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...