11 νόστιμα τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

11 νόστιμα τρόφιμα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Αυτό το κρεμώδες σνακ είναι φορτωμένο  με ασβέστιο – και  μελέτες δείχνουν ότι το ασβέστιο μπορεί να περιορίσει την αύξηση του σωματικού βάρους λόγω του ότι  εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους στο λεπτό έντερο.

ΑΥΓΑ
Κάντε το πρωινό σας μια μηχανή καύσης λίπους αποφεύγοντας τις στοίβες με τις τηγανίτες και δοκιμάστε αντί για αυτές τις μια πλούσια ομελέτα. Σύμφωνα με μια μελέτη, έχοντας στο πρωινό σας ορισμένη ποσότητα πρωτεΐνης σας βοηθάει στο να μην πεινάτε στην συνέχεια της ημέρας σας και να αποφύγετε τα γρήγορα και ανθυγιεινά σνακ.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι υψηλοί σε λιπαρά, αλλά είναι ένα είδος ακόρεστων λιπαρών  που βοηθούν πολύ στην υγεία και  βρίσκονται  στα  φιστίκια. Και όπως όλοι οι ξηροί καρποί, τα φιστίκια προσφέρουν πολλά, όπως το να καταστέλλουν  την πείνα, περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Όλα αυτά τα προτερήματα μαζί εξηγούν γιατί η προσθήκη φιστικιών στη διατροφή κάποιων ανθρώπων που συμμετείχαν σε μια μελέτη κάνοντας δίαιτα τους βοήθησαν στον περιορισμό της όρεξης και στην απώλεια κιλών.

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
Από όλα τα τρόφιμα που φημολογούνται ότι ενισχύουν  στην απώλεια βάρους,  το γκρέιπφρουτ είναι πιθανόν το πιο διάσημο. Και μια έρευνα επιβεβαιώνει ότι αυτή η φήμη είναι και πραγματικότητα. Μια μελέτη ιδίως αποκάλυψε ότι η κατανάλωση μισού  γκρέιπφρουτ  πριν από κάθε γεύμα βοηθάει όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν  περισσότερα κιλά από ό, τι οι άνθρωποι που το παρέλειψαν.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Είναι αλήθεια! Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο  μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα πείνας στο σώμα  και στην ανάσχεση της λεπτίνης - μια ορμόνη που στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο σας ότι είστε πλήρεις, έτσι ώστε να σταματήσει να τρώει.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα εύκολο και νόστιμο  κόλπο για να αποφύγετε περίσσιες θερμίδες τότε  αντικαταστήστε το κρέας στις συνταγές με μανιτάρια. Θα περιορίσετε αυτόματα περίπου 420 θερμίδες από ένα γεύμα, και θα αποφύγετε  και τα κορεσμένα λιπαρά  που περιέχονται στο κρέας.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Αυτή η πλούσια γεύση του ελαιόλαδου βρίσκεται σε σάλτσες για σαλάτες και  μαριναρίσματα και περιέχει μια δόση μονοακόρεστων  λιπαρών  που ονομάζεται ελαϊκό οξύ - το οποίο ενεργοποιεί μια περίπλοκη διαδικασία στο έντερο που δίνει σήμα στον εγκέφαλο σας ότι είστε πλήρης  και σας κάνει να θέλετε να σταματήσετε να τρώτε.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Πετάξτε τα επεξεργασμένα δημητριακά  στα σκουπίδια, και αρχίστε να τρώτε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως. Λέγοντας δημητριακά ολικής άλεσης είναι το καστανό ρύζι, η βρώμη, τα δημητριακά ολικής άλεσης και 100% ολικής αλέσεως  ψωμί και  ζυμαρικά.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
 Προσθέστε κάποια καυτερά υλικά στα γεύματά σας και θα ενισχύσετε έτσι  όχι μόνο τη γεύση αλλά και την αποτελεσματικότητα της δίαιτας. Το πιπέρι καγιέν ή λίγο ταμπάσκο ή κόκκινες πιπεριές, είναι  το κόλπο. Περιέχουν όλα καψαϊκίνη μια ουσία που βρίσκεται σε κόκκινες πιπεριές, που σύμφωνα με την έρευνα, επιδρά ανασταλτικά στην πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα.

ΦΑΒΑ
Η φάβα είναι μια  άπαχη πηγή πρωτεΐνης που περιέχει  φλαβονοειδή. Και σε μια 14-ετή μελέτη, ειδικά αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να  βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της  συσσώρευσης επιπλέον λίπους της κοιλιάς.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Προσθέτοντας μερικά  λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες  όπως το μπρόκολο, τα καρότα, το λάχανο  στο ρύζι  θα είναι προφανές  ότι οι θερμίδες θα είναι πολύ λιγότερες. Αλλά όχι μόνο αυτό. Προσθέτοντας λαχανικά στο ρύζι το μεσημέρι φαίνεται να επιβραδύνει  την κένωση του στομάχου, σύμφωνα με έρευνα.  Το τελικό αποτέλεσμα;  Αισθάνεστε πλήρης πλέον. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι σε μια μελέτη που  προσθέτουν  λαχανικά στο ρύζι στο μεσημεριανό γεύμα, έτρωγαν λιγότερο στο δείπνο.

Δρ. Μαρία Ψωμά είναι Ιατρός - Βιοπαθολόγος


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...