Φτιάχνω λαγάνα


Υλικά:
  • 250 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γραμ. αλεύρι χωριάτικο
  • 1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2  κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 1,5 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 2 κουταλιές σουσάμι

 Εκτέλεση: 

 Διαλύουμε  τη μαγιά στο μισό  νερό και ρίχνουμε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός. Τον σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα. Ρίχνουμε το χυλό τη ζάχαρη το αλάτι, το νερό και το λάδι. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε  μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσες μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.  Πατάμε κάθε μπάλα με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε δύο χοντρές πίτες. Τις πιέζουμε  με τα δάκτυλα σε διάφορα σημεία και κάνουμε βαθιές δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Ραντίζουμε με λιγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ακόμη λίγο. Ψήνουμε στους 200  βαθμούς για 20 λεπτά περίπου

Τη συνταγή μας έδωσε η Κα Μαίρη



Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...