Μητέρα SOS - Επάγγελμα Καρδιάς


(απο τη σελίδα  http://www.sos-villages.gr (Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος). Αξίζει το κόπο να διαβαστεί απο πολλούς)

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ SOS

Η Μητέρα SOS, πέρα από το ότι αποτελεί το μητρικό πρότυπο, προσπαθεί για την ενσωμάτωση των παιδιών στην οικογένεια όπου θα βιώσουν την αποδοχή, την ασφάλεια και τη συλλογικότητα. Υποκαθιστώντας τη φυσική μητέρα, αναλαμβάνει την κάλυψη των πρακτικών, παιδαγωγικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των παιδιών και διασφαλίζει το ζεστό οικογενειακό κλίμα.

Σημαντικό καθήκον και ευθύνη της Μητέρας SOS είναι να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά που της έχουν ανατεθεί, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους με την άμεση υποστήριξη του Παιδαγωγικού προσωπικού προκειμένου τα παιδιά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ζωής και να ενσωματωθούν δημιουργικά στην κοινωνία.

Βασική προϋπόθεση για την ικανοποιητική άσκηση του ρόλου της, ο οποίος μέσα στην επαγγελματική του δεοντολογία εμπεριέχει την διάσταση του λειτουργήματος, είναι να διαθέτει προσωπικά χαρίσματα και ικανότητες όπως και συναισθηματική ωριμότητα, έτσι ώστε η σχέση της με τα παιδιά να μην είναι μονοδιάστατη προκειμένου να μην σταματά η δυναμική της συναισθηματικής συγκρότησης του παιδιού και να αποφεύγονται παράγοντες ανάπτυξης ιδρυματικής αντίληψης.

Η καταλληλότητά της κρίνεται βάσει συγκεκριμένης διαδικασίας αξιολόγησης όπου εκτιμώνται οι διανοητικές, συναισθηματικές και πρακτικές της ικανότητες μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης και πρακτικής της στον χώρο του Παιδικού Χωριού SOS.

Προς τούτο, λειτουργεί ανά τακτά διαστήματα Σχολή Μητέρων.
ΜΗΤΕΡΑ ή ΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Μητέρα SOS Επάγγελμα Καρδιάς

Ο ρόλος της Μητέρας SOS είναι καθαρά μια κατάθεση ψυχής και συγχρόνως μία επένδυση ζωής.  Γι’ αυτό η προσωπικότητά της και η διάθεσή της αποτελούν τα πρωταρχικά κριτήρια επιλογής της.

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή 5-6 παιδιών που δεν μπορούν να μεγαλώσουν κοντά στους δικούς τους, ζει μαζί τους σ’ ένα σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS προσφέροντας με την μόνιμη καθημερινή παρουσία της, αγάπη, θαλπωρή και σιγουριά που έχουν ανάγκη τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά.

Τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν ανάγκη από Μητέρες SOS, οι οποίες θα βοηθήσουν σαν επαγγελματίες και σαν άνθρωποι, να προστατευτούν ακόμα περισσότερα παιδιά.

    Αν αγαπάτε τα παιδιά και θέλετε να ασχοληθείτε με την ανατροφή τους
    Είστε μεταξύ 32–45 χρονών
    Χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις
    Με καλή σωματική και ψυχική υγεία
    Απόφοιτη Λυκείου
    Με δυνατότητα συνεχούς παρουσίας σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη

Σας προσφέρεται:

    Ικανοποιητικός μισθός, ασφάλιση, άδεια και 8 ρεπό το μήνα.
    Διαμονή σε σύγχρονη κατοικία
    Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση
    Συνεργασία και πλαισίωση από την Παιδαγωγική Ομάδα του Χωριού
    Συναισθηματική ικανοποίηση με την ενασχόληση με παιδιά

 Για επικοινωνία με τα "παιδικά χωριά sos" τηλ: 210 8650111 e-mail: soshr@sos-villages.gr

    Αν σας άρεσε,πατήστε

    Κοινοποιήστε το

    Στο Google+

    Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...