Μητέρα και γιος γεννήθηκαν χωρίς χέρια

Μητέρα και γιος γεννήθηκαν χωρίς χέρια

Η Linda Bannon και ο γιος της, Timmy, γεννήθηκαν και οι δύο τους χωρίς χέρια, εξ΄αιτίας μιας σπάνιας ιατρικής διαταραχής που οι ειδικοί αποκαλούν το σύνδρομο Holt-Oram και έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει την ανάπτυξη των άνω άκρων ενός ατόμου.

Ωστόσο, και δύο λένε ότι είναι καλά και είναι σε θέση να φροντίσουν τους εαυτούς τους, να κάνουν απλές καθημερινές εργασίες, όπως το πλύσιμο των πιάτων, το μαγείρεμα, το μπάνιο τους, και το στρώσιμο του κρεβατιού.
Για να γίνουν όλα αυτά τα πράγματα, η Λίντα και ο Timmy χρησιμοποιούν τα πόδια τους, που έχουν μάθει να τα χρησιμοποιούν σαν να ήταν τα χέρια τους. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Linda Bannon γνώρισε και παντρεύτηκε τον σύζυγό της Richard το 2004. Μετά από λίγο καιρό, το ζευγάρι αποφάσισε ότι ήθελαν ένα παιδί. Ετσι, γεννήθηκε ο Τίμι, ο οποίος είναι σήμερα 10 ετών.

Ενώ ήταν έγκυος η Linda, της είπαν ότι ο Timmy είχε 50% πιθανότητες να γεννηθεί κτυπημένος από το σύνδρομο Holt-Oram. Παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πολύ καλά τι είχαν να αντιμετωπίσουν με αυτή την κατάσταση, η Linda κράτησε το μωρό.
"Αφού έμεινα έγκυος, μας είπαν ότι υπήρχε ένα 50% πιθανότητα, το μωρό μας να κληρονομήσει την κατάστασή μου. Δεν ξέρω αν έπραξα το σωστό, αλλά θέλαμε πραγματικά μια οικογένεια," είπε η γυναίκα σε μια δήλωση της.

Επειδή η διαταραχή αυτή, προκαλεί επίσης, προβλήματα στην καρδιά, ο Timmy γεννήθηκε με τρύπες στην καρδιά του, και παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου δύο μήνες μετά τον τοκετό. Ενώ ήταν ακόμη πολύ νέος, η μητέρα του τον δίδαξε πώς να φροντίσει τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας τα πόδια του και μόνο.
"Του έδειξα π.χ. πώς να πιάνει την οδοντόβουρτσα ή τα μαχαιροπήρουνα με τα πόδια του," δήλωσε η Linda σε μια συνέντευξη της στον τύπο. "Κολυμπάει ανάσκελα, χρησιμοποιώντας τα πόδια του για να προχωράει στο νερό. Στεναχωριέται μερικές φορές όταν δεν μπορεί να κάνει κάποια πράγματα όπως π.χ. ποδήλατο. Αλλά ποτέ δεν το βάζει κάτω," πρόσθεσε.

Η Linda Bannon υποστηρίζει ότι, αυτή η ανατομική ιδιορρυθμία του γιού της, δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο να βρεί ο Timmy την αγάπη τον έρωτα και να παντρευτεί όταν θα μεγαλώσει. Έτσι, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι, σε αντίθεση με οτι νομίζουν ορισμένοι, τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να ζήσουν μια αρκετά φυσιολογική ζωή.

Ως υπερήφανη για τον Timmy, όπως αυτή θα μπορούσε να είναι, η 35χρονη Linda παραδέχεται ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν σκέφτεται να κάνει άλλα παιδιά. Η γυναίκα λέει ότι φοβάται μήπως και τα άλλα παιδιά παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους, όπως ακριβώς και ο Timmy μετά τη γέννησή του."Δεν είμαι αποφασισμένη για περισσότερα παιδιά καθώς δεν θα άντεχα να τα βλέπω να ταλαιπωρούνται από τα ίδια προβλήματα στην καρδιά τους όπως ο Timmy", είπε η Λίντα. "Θέλω να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για άτομα με αναπηρία και να σας δείξω ότι μπορούμε να ζήσουμε μια γεμάτη και φυσιολογική ζωή." 



Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...