3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά
Μη νομίζετε ότι το να κοιμάστε το  βράδυ με βρεγμένα μαλλιά τυλιγμένα σε μια πετσέτα είναι ακίνδυνο. Αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει διάφορες συνέπειες για την υγεία σας, όπως:

1. Θα σας προκαλέσει πονοκεφάλους. Κατά το στάδιο του ύπνου REM (Rapid Eye Movement), η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει. Το κεφάλι σας που είναι τυλιγμένο σε μια πετσέτα θα ζεσταθεί  και η αύξηση της θερμοκρασίας μαζί με την υγρασία μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. 

2. Προκαλεί μύκητες. Δεν είναι μυστικό ότι τα μαξιλάρια είναι ένα «σπίτι» για τα ακάρεα τη σκόνη και τα βακτήρια, επειδή απορροφούν τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα του σώματος και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η υγρασία από το βρεγμένο κεφάλι θα μεταφερθεί στη μαξιλαροθήκη και το μαξιλάρι. Έτσι η υγρασία  σε συνδυασμό με τη θερμότητα, θα καταστήσουν το μαξιλάρι γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των μυκήτων. 
Συνήθως δεν έχουμε το χρόνο να βγάλουμε το μαξιλάρι μας  έξω στον καθαρό αέρα το πρωί, ειδικά το χειμώνα και αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των βακτηρίων.

3. Σπάσιμο της τρίχας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έτσι κι αλλιώς όπως πλακώνουμε τα μαλλιά μας, κάποιες τρίχες σπάνε, όμως αυτό γίνεται πιο εύκολο, όταν τα μαλλιά είναι  βρεγμένα.

Συμβουλή: Για τους παραπάνω λόγους, δεν θα πρέπει να κοιμάστε τη νύχτα με τα μαλλιά βρεγμένα, τυλιγμένα σε πετσέτα. Αντιθέτως κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτό είναι ακίνδυνο. 


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...