Ο ύπνος θρέφει την επιδερμίδα

Λέγεται ότι ο ύπνος θρέφει τα παιδιά. Αυτό βέβαια είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι ο ύπνος θρέφει και την επιδερμίδα. Πολλές γυναίκες ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε καλλυντικά περιποίησης προσώπου και σώματος, ενώ εξ' αιτίας διαφόρων υποχρεώσεων συνηθίζουν να μην κοιμούνται αρκετές ώρες. Η αλήθεια είναι ότι αν μια γυναίκα δεν κοιμάται αρκετά, τότε η επιδερμίδα της δείχνει κουρασμένη και ταλαιπωρημένη ακόμα και αν χρησιμοποιεί τα καλύτερα καλλυντικά του εμπορίου. Αν θέλετε λοιπόν μια λεία και νεανική επιδερμίδα προσώπου γεμάτη ζωντάνια, τότε θα πρέπει να κοιμάστε καλά. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα εξηγεί πώς ο ύπνος θρέφει την επιδερμίδα, καθώς και τι πρέπει να κάνετε για έναν καλό και αποδοτικό ύπνο.

Πώς όμως ακριβώς ο ύπνος θρέφει την επιδερμίδα;
Λέγεται ότι ο βραδινός ύπνος βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων αντικαθιστώντας τις διάφορες βλάβες. Επίσης πολλοί ισχυρίζονται ότι ο ύπνος βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου αλλά και στη θρέψη του δέρματος. Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω (όπως πολλοί υποστηρίζουν), τότε ο ύπνος αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο αντιγήρανσης της επιδερμίδας, καλύτερο ακόμα και από τις αντιρυτιδικές κρέμες, ή ακόμα και από εξαιρετικής ποιότητας φυσικά καλλυντικά, κ.τ.λ.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάμαι;
Οι ώρες που πρέπει να κοιμάστε διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ένας ενήλικας θα πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες κάθε μέρα. Τα παιδιά επειδή ξοδεύουν πολύ ενέργεια στο παιχνίδι (πολλές φορές μέχρι εξαντλήσεως) καλό είναι να κοιμούνται λιγάκι παραπάνω.

Ποιες ώρες πρέπει να κοιμάμαι;
Η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος δεν είναι το ίδιο αποδοτικός όλες τις ώρες. Αν για παράδειγμα έχετε συνηθίσει να κοιμάστε αργά και να ξυπνάτε αργά, τότε ακόμα και να κοιμάστε αρκετές ώρες είναι πιθανόν να αισθάνεστε μια ατονία ή μια κούραση. Λέγεται ότι ανάλογα με τις ώρες που κοιμάστε, το βιολογικό ρολόι κάνει συγκεκριμένες διεργασίες στην επιδερμίδα. Έτσι από τις 20:00 έως τις 23:00 είναι η ώρα της ενυδάτωσης και της τόνωσης. Από τις 23:00 έως τις 03:00 είναι η ώρα της θρέψης της επιδερμίδας και της ανανέωσης, ενώ από τις 03:00 έως τις 05:00 είναι η ώρα της ξεκούρασης. Από την άλλη βέβαια ποιος ενήλικας θα κοιμηθεί από τις 20:00 το απόγευμα; Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Για έναν καλά "ισορροπημένο" ύπνο καλό είναι να είστε στο κρεβάτι πριν τις 23:00 για να προλάβετε και τον πιο "αποδοτικό" ύπνο που από πολλούς θεωρείται ότι είναι από τις 23:00 έως τις 01:00.

Τι συμβαίνει αν δεν κοιμάμαι σωστά;
Αν δεν κοιμάστε αρκετές ώρες ή αν δεν κοιμάστε τις σωστές ώρες, τότε ενδέχεται η επιδερμίδα σας να φαίνεται κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Επίσης μπορεί να σχηματιστούν μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια σας και το πρόσωπό σας θα φαίνεται σκοτεινό και μουντό.

Τι πρέπει να κάνω για έναν καλό και αποδοτικό ύπνο που θρέφει την επιδερμίδα;

    Να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.
    Να κοιμάστε και να ξυπνάτε τις ίδιες ώρες ακόμα και τα Σαββατοκύριακα έτσι ώστε να ρυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι.
    Να κοιμάστε νωρίς. Προλάβετε τον ύπνο 11:00 με 01:00.
    Να κοιμάστε με αρκετά χαμηλό φωτισμό.
    Να αποφεύγετε να καταναλώστε διεγερτικές ουσίες όπως καφεΐνη, κ.τ.λ. για μερικές ώρες πριν πάτε για ύπνο.
    Να αποφεύγετε να καταναλώνετε πολύ νερό, χυμούς, κ.τ.λ. 2 ώρες πριν τον ύπνο έτσι ώστε να μην διακόπτετε τον ύπνο σας για να πηγαίνετε συχνά τουαλέτα.
    Όχι γυμναστική για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο διότι δημιουργεί "υπερένταση" και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε.
    Επιλέξτε ένα μαλακό αλλά όχι πολύ ψηλό μαξιλάρι.
    Χρησιμοποιείστε αντιρυτιδικές κρέμες - μάσκες νυχτός.

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω, τότε ο ύπνος σας θα βελτιωθεί αισθητά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος να βελτιωθεί αισθητά. Έτσι θα έχετε ένα πιο "φωτεινό" πρόσωπο, γεμάτο ζωντάνια και ελαστικότητα. Τελικά ο μύθος ότι ο ύπνος θρέφει την επιδερμίδα μάλλον φαίνεται αληθινός.

Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr/


Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...