Αραβικό ενδιαφέρον για τα Κρητικά αρνιά. Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων

Μεγάλες προοπτικές ανοίγονται για την κτηνοτροφία της Κρήτης καθώς όπως έγινε γνωστό  εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον για την εξαγωγή σε σταθερή βάση χιλιάδων αμνοεριφίων στις Αραβικές χώρες.

Συγκεκριμένα η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου σε σύσκεψη με τις διοικήσεις των κτηνοτροφικών συλλόγων και το  συνεταιρισμό της ομάδας παραγωγών κτηνοτρόφων Κρήτης με την επωνυμία «Κρητικά Μιτάτα», έφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Πρόεδρο του Μανόλη Τιτομιχελάκη με τον εκπρόσωπο της μεγάλης Αραβικής εταιρείας «Widriss» που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπεραγορών κ. Wafic Idriss.

Ο τελευταίος εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον στην διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής να εισάγει και να διανέμει η εταιρεία του στις Αραβικές χώρες μεγάλο αριθμό ζωντανών αμνοεριφίων σε τακτικά διαστήματα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Σύντομα μάλιστα όπως είπε πρόκειται να επισκεφθεί και πάλι την Κρήτη προκειμένου να γίνει επίσημα η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άραβας επιχειρηματίας είχε επισκεφθεί στα μέσα Ιανουαρίου Ηράκλειο και Χανιά μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης, όπου είχε επαφές με παραγωγούς και εξαγωγείς για την προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στις Αραβικές χώρες.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Βρέντζου  εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις μεγάλες προοπτικές που παρουσιάζονται για την εξαγωγές ντόπιων αμνοεριφίων στις Αραβικές χώρες. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Προέδρου του συνεταιρισμού «Κρητικά Μιτάτα» Μανόλη Τιτομιχελάκη, ο γραμματέας Κώστας Δραμουντάνης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ηρακλείου Μιχάλης Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Λασιθίου Γιάννης Μπρόκος, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ανωγείων Στέφανος Χαιρέτης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμαρίου Γιώργος Πατένας.

http://www.cretan-nutrition.gr

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...