Ιατρικό επίτευγμα: Αναπτύσσει στο χέρι του την... καινούρια του μύτη!

Ένας 53χρονος Βρετανός που έχασε τη μύτη του εξαιτίας καρκίνου του δέρματος, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει μια καινούρια στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού εγχειρήματος...
Ο 53χρονος που παραμένει ανώνυμος,αναπτύσσει ήδη στο μπράτσο του τη νέα μύτη, με τη βοήθεια των δικών του βλαστοκυττάρων.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του University College του Λονδίνου, που έχουν αναλάβει το εγχείρημα, η νέα μύτη θα είναι ακριβώς ίδια με την παλιά, ενώ ελπίζουν ότι θα έχει και αίσθηση της όσφρησης σε έναν βαθμό.
Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να αναπτυχθεί μια νέα μύτη τελείως από το μηδέν και, αν πετύχει, τότε στο μέλλον η θεραπεία θα μπορεί να εφαρμοστεί σε θύματα τροχαίων, τραυματίες πολέμων κ.ά.
Μετά από τρεις μήνες, η μύτη θα είναι έτοιμη να αφαιρεθεί και χειρουργικά να προσκολληθεί στο πρόσωπο του άνδρα, ενώ το μπράτσο θα επιστρέψει στην κανονική κατάστασή του με τα κατάλληλα ράμματα.
Το εγχείρημα είναι παρόμοιο με το διάσημο πείραμα της δεκαετίας του 1990, όταν Αμερικάνοι ερευνητές προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να αναπτύξουν αυτιά σε ένα ποντίκι, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μεταμοσχεύσεις.
http://www.radar.gr/

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...