Καραμελωμένη λεμονόπιτα


Καραμελωμένη λεμονόπιτα
 
 Υλικά
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. γιαούρτι χτυπημένο με ½ κ.γ. λεμόνι
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
 Καραμελωμένες φέτες λεμονιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • φέτες από 2 λεμόνια (καθαρισμένες από την φλούδα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε καλά μια ταρτιέρα μετρίου μεγέθους. Βάζετε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίχνετε και το βούτυρο. (Δεν ανακατεύετε το μείγμα αλλά κουνάτε το τηγάνι απαλά) και αποσύρετε από την φωτιά. Ρίχνετε την καραμέλα στη βάση της τάρτας. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και απλώνετε τις λεμονόφετες.
Στον κάδο του μίξερ βάζετε την μαργαρίνη με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, το αμύγδαλο, το γιαούρτι, και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε για 2΄-3΄ ακόμα. 
Αδειάζετε το μείγμα στην τάρτα και ψήνετε για 35΄-40΄. Βγάζετε το γλυκό από τον φούρνο το αφήνετε να κρυώσει για λίγο. Το αναποδογυρίζετε πάνω σε μία πιατέλα.

gastrotourismos.gr

Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...