Κατσίκα (γίδα) κοκκινιστή. Απλή νόστιμη συνταγή

Κατσίκα (γίδα) κοκκινιστή. Απλή νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας) μπροστινό
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι

ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
Τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε την αίγα και την αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, κάνουμε 2-3 γυρίσματα με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Σιγοψήνουμε κοιτάζοντας σποραδικά αν χρειάζεται νερό. Απολαύστε τη σκέτη, ή με χονδροκομμένες τηγανητές πατάτες, ή με μακαρόνια, ή με πουρέ πατάτας.



Αν σας άρεσε,πατήστε

Κοινοποιήστε το

Στο Google+

Μπείτε στη παρέα του Αλητάκου, απλά πατώντας "like"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...